chennai


Chennai, formerly known as Madras, is the capital of the Indian state of Tamil Nadu. The city is busy, noisy, crowded and in our opinion not really that much special. But, it is the best beginning or starting point for your trip through South India.


how did we get there

Onze trein van Madurai naar Chennai vertrok om 20.35 uur. Omdat dit onze laatste treinreis in India was, hebben we gekozen voor iets meer luxe en de 2AC class geboekt (met kussen, deken en gordijnen). De kosten voor deze trip van 497 kilometer waren 1680 Rupees p.p.

We kwamen in Chennai aan om 06.00 uur op het Egmore Railway station vanaf waar we de lokale trein, platform 11, naar station Chennai Park genomen hebben. Vanaf hier was het 300 meter naar metrostation At Park Town, platform 2, waar we op de metro naar Thiruvallikeni gestapt zijn.

 

Het is wel handig, om vooraf te weten waar je heen moet. Het staat allemaal niet goed aangegeven en vragen hielp in ons geval ook niet echt. Een offline app zoals maps.me is erg fijn op deze momenten. 

 

Vanaf metrohalte Thiruvallikeni was het nog 1,5 kilometer naar ons hotel, wat we met de tuktuk gedaan hebben..where to eat

Een erg simpel maar leuke plek om een simpele toast met chili te eten, of nog beter, heerlijk ijs, lassies en milkshakes, is Lemontree. Dit kleine 'restaurant' is te vinden aan de andere kant van de straat waar ons hotel gevestigd is.

 

Voor een erg lekker Westers maaltje, is Chillies the place to be. We vonden dit restaurant terwijl we aan het shoppen waren in Express Avenue Mall en we zijn de volgende dag weer terug gegaan. Na bijna 2 maanden vegetarisch eten (of in sommige gelukkige gevallen kip), was dit de hemel. We hebben hier heerlijke steak en burgers gegeten.


where to sleep || treebo saravana boutique

We sliepen bij Treebo Saravana Boutique. Dit hotel zit direct aan de straat maar je hoort gelukkig niks van het verkeerslawaai in de kamer. Dit is geen fancy hotel met een twist, maar gewoon een goed kwaliteitshotel. Het ligt dichtbij Marina Beach en op loopafstand van winkelcentrum Express Avenue Mall. De kamers zijn voorzien van een waterkoker, koffie en thee en je krijgt een simpel maar prima ontbijt.

** Je vindt ze op booking.com


what to do

We bezochten Chennai een week nadat de stad getroffen was door een grote cyclone, maar tot onze verbazing zagen we dit alleen terug aan schade aan de bomen. Tenminste, we denken dat dit de enige schade is die we gezien hebben. Aangezien India één van de smerigste landen is die we bezocht hebben, weet je niet of het plastic wat overal rondzwerft en op de daken ligt daar is neergelegd door de cycloon, of dat dit het normale straatgezicht is..

 

We hebben vrij weinig gedaan in Chennai. De enige reden waarom we hier waren, is om op het vliegtuig naar Sri Lanka te stappen. Echter, we hebben ons tijd nuttig besteed: we zijn gaan winkelen! Maar als je meer tijd hebt, en zin, kun je Marina Beach gaan wat het beste strand van Chennai is. Tevens vind je in de stad wat oude koloniale geboren zoals Chennai Fort, waar je museums en galeries kunt bezoeken. En voor de tempel liefhebbers is de Kapaleeshwar wellicht leuk om te bezoeken.


don't miss a thing


Comments: 0